Afscheidsfeestjes
Lieve allemaal,
Weetje, dit is een van mijn laatste weblogverhalen. Volgende week vrijdag 25 juni kom ik namelijk weer terug. Raar maar waar. Ik zit nu achter mijn pc en ik voel me behoorlijk triest. Vanmorgen zijn Agnieszka en Dorota vertrokken, nu is bijna mijn hele groepje weg; Karolina is zo'n 1,5 week geleden vertrokken, Ola en Aneta vorige week en vanochtend Dorota en Agnieszka. Wat een rotgevoel zeg, trek je zo lang met elkaar op, moet je afscheid nemen. Echt helemaal niet leuk!! Maar gelukkig hebben we de afgelopen twee weken veel leuke dingensamen gedaan, dus een betere afsluiting van ons half jaar Erasmus kan niet.
Zo zijn we nog met z'n allen naar een fanfare festival geweest hier in Montpellier. Er waren allemaal verschillende fanfaregroepen die verkleed op straat muziek maakten. De hele wijk was versierd met posters en vlaggen en iedereen at en dronk op straat. We hebben de hele vond op straat gedanst.
Twee dagen daarna had ik mijn tweede Gospelconcert, in Nîmes. Er waren in Nîmes veel meer mensen dan in Montpellier, de hele kerk zat vol. Het ging prima, het was alleen echt bloedheet op het podium, verschrikkelijk. Toen ik terug kwam, ben ik naar de universiteitsresidentie Vert Bois gegaan, daar was namelijk het afscheidsfeest van Karolina. We hebben de hele avond buiten op het grasveld gezeten, lekker gegeten en muziek gemaakt. Overdag hadden Dorota, Agnieszka, Kasja en ik bij mij thuis allemaal lekkere dingen gemaakt dus we hadden veel te veel te eten. Dorota en ik hadden een chocoladetaart gebakken, super lekker, en Dorota had slagroom in een spuitbus gehaald. Nou, misschien voel je het al aan komen, de avond eindigde in een slagroomgevecht. Alex en ik zaten helemaal onder, echt hilarisch. Rond 01.00 werd het te koud dus toen zijn we binnen gaan zitten. We hebben toen lekker wijntjes gedronken en met de meiden een groepsfoto gemaakt, het was namelijk de laatste avond dat we met z'n allen bij elkaar waren. Om 03.30 gingen we naar huis, behoorlijk gaar. De wekker ging om 06.30, ik ging namelijk samen met de anderen Karolina uitzwaaien op het station. Nou, ik was echt een zombie, en ik was niet de enige. Man wat zag iedereen eruit!! Na Karolina uitgezwaaid te hebben, ben ik meteen weer mijn bed in gedoken, ik werd om 17.30 weer wakker

Afgelopen week zijn we lekker naar het strand geweest en hebben veel gewinkeld, iedereen wilde natuurlijk cadeautjes meenemen naar huis en het zoeken naar cadeautjes kost tijd. Verder moesten we allemaal veel papierzaken regelen op de faculteit dus het was aardig druk voor het erasmusbureau. Oja, we hebben ook nog een hele toffe wandeling gemaakt door de stad; we hebben alle trompes-l'oeil van de stad bezocht en we hebben zo'n 2 uur in een fontein aan een plein gezeten. Op het plein vonden we een winkelwagen dus we zijn vervolgens rond gaan racen in de winkelwagen.

Verder heb ik deze week bezoek gehad. Vriendin van mijn studie, Annemarie, kwam langs en ze is een weekend gebleven. Lekker uit eten en naar de bios geweest, wijn gedronken,gepicknickt en een gratis concert van Virgin Radiomeegepikt: Twin Twin, VV Brown en BB Brunes traden op. Zondag zijn we samen met Alex en Dorota gaan accrobranchen; klimmen in bomen terwijl je aan kabels hangt. Je legt verschillende parcours in de bomen af, echt heel gaaf maar super vermoeiend. Maandag is Annemarie weer naar huis gegaan. Ik ben toen om 13.30 naar de Ierse pub gegaan, en heb daar samen met veel andere Nederlanders en een paar Fransen de wedstrijd Nederland-Denemarken gekeken. Aan de ene kant van de kroeg zaten Denen en aan de andere kant zaten wij Nederlanders, helemaal in oranje, lawaai te schoppen. Het was opmerkelijk stil aan de overkant.......
Dinsdag was een erg vermoeiende dag. Ik heb Dorota geholpen met het pakken van haar koffers. Ze kon namelijk niet nog een nacht in haar kamer blijven dus hebben we alles naar Alex gebracht. 's Middags kwamen Kasja en Agnieszka ook met al hun bagage want zij hadden het zelfde probleem. Na alles bij Alex gedumpt te hebben, zijn wemet z'n allen boodschappen gaan doen en vervolgens gaan koken. Die avond was het afscheidsfeest van Dorota en Agnieszka. We hebben een pyjamaparty gehouden, dus bijna iedereen die kwam, kwam in pyjama. We hebben de hele avond horrorfilms gekeken, erg grappig. Vervolgens hebben Dorota, Agnieszka en ik bij Alex geslapen. We hebben maar drie uur geslapen, want vanochtend ging om 05.30 de wekker weer. Agneiszka vertrok om 06.00 en Alex en ik zijn samen met Dorota om 07.15 naar het vliegveld gegaan en hebben haar uitgezwaaid. Niet leuk. Vervolgens ben ik naar huis gegaan en ben toen mijn bed ingedoken.
Ik ben nu net een uurtje wakker (het is nu 17h30). Ik ga zo eten koken en daarna beachvolleybal kijken op la Place de la Comédie. Frankrijk speelt tegen Brazilië en Zuid-Afrika vandaag en morgen, dus dat wordt wel interessant denk ik.
Liefs AmarinsReacties
Hey Rins!
Wat fijn dat je weer naar huis komt! En wel erg genieten, al die feestjes nu weer toch:)
Je wordt hier met open armen ontvangen, dus je hebt helemaal geen tijd om al die mensen te missen ;)! Geniet nog even van de laatste week en tot snel dan!! :)
Liefs
Wie zei dat ook al weer: "Partir, c'est mourir un peu..."
Liefs, goede reis volgende week vrijdag en tot ziens in De Lage Landen!
Hey Ama,
heb jij gewoon de BB BRUNES gezien?! Wtf! Hoe was dat! :D
Ik zit hier in m'n Frankrijk-shirtje m'n mexicaanse studiegenoot te dissen...Dat wordt nog spannend vanavond! Vast ook wel een leuk sfeertje bij jou daaro.
Afscheid nemen is moeilijk he? Maar het goeie is: LEUK dat je terug komt!!!
Maak er nog maar mooie dagen van!
Tijd gaat echt super snel, je komt weer bijna terug, super leuk! Nu staat Frank 0-2 tegen de Mexico, het wordt allemaal spannend!
Goede reis volgende week, DiQQe Qus