Een week vol met uitstapjes
Lieve allemaal,
Normaal gesproken schrijf ik zo éen keer in de twee weken een stukje, maar ik heb afgelopen week zoveel gedaan, dat ik het nu moet opschrijven, anders vergeet ik het misschien.
Leuk bericht voor mezelf: het wachten is voorbij: ik hoorde woensdag dat ik 2 van de 3 tentamens gehaald heb, nummer 3 hoor ik 7 juni. Wat een beetje jammer is, is dat ik maar 3 punten per vak krijg

Afgelopen week heb ik erg veel leuke dingen gedaan. Nu iedereen er nog is, moeten we natuurlijk even extra profiteren van het mooie weer en van de vrije tijd voor de herkansingen. Afgelopen zondag was er een Erasmus strandfeest. Ik ben daar met Alexandra, Aneta, Ben, Chrisje en Lava naar toe gegaan. We moesten zondag aan het eind van de middag met de bus naar het strand en daar zouden we worden opgehaald en naar een ‘geheim' strand gebracht worden. Het feest werd georganiseerd door een kleine gespierde fransman, echt zo'n snelle Jelle die ons dik een uur heeft laten wachten voordat hij ons kwam ophalen, beetje jammer. Toen meneer snelle Jelle er uiteindelijk was, werden we naar een strand met allemaal duinen gebracht, erg mooi. Daar toen onze spullen gedropt en vervolgens de hele avond gevolleybald. Het idee was om vanaf een uur of 22.00 te gaan bbqen. Alleen mag er helemaal geen vuur op het strand gemaakt worden, dus het vuur werd pas heel laat aangestoken. Iedereen had vet honger en er was eigenlijk niet genoeg te eten. Er was wel veel bier en Sangria, dus iedereen was binnen no time teut. Om een uur of 23.00 ging het vuur aan, wat fijn was want het werd verdomde koud op het strand. Eigenlijk hebben we vanaf dat moment de hele nacht rond het vuur gezeten. Ben kwam om een uur of 02h00 ineens nog met het idee om te gaan zwemmen, nou, dat hebben we dus gedaan, en het was best lekker. Maar opwarmen wilde daarna niet echt. Van slapen kwam het dus de hele nacht niet, het was super koud, overal muggen en dronken mensen die lawaai maakten.
Toen de zonde volgende ochtend opkwam, was iedereen verschrikkelijk brak. Het vervelende was dat onze snelle jelle ons verlaten had en wij dus geen vervoer terug hadden. We moesten toen in de hitte 1,5 uur lopen. Ik voelde me zooo slecht. Na een reis van 3 uur was ik eindelijk thuis en ik ben toen meteen mijn bed ingedoken. Aan het eind van de middag werd ik wakker, heb toen snel een salade in elkaar gedraaid en ben toen naar Lava gegaan, zij gaf haar afscheidsfeestje. We hebben daar met z'n allen gepicknickt van 17.30 tot ongeveer 23.00.
Dinsdag ben ik met Dorota naar een hele mooie druipsteengrot geweest. Na de rondleiding moesten we 2 uur op de bus wachten. Liften ging niet, niemand ging richting Montpellier. Stomme fransen. Zit je daar 2 uur, maar we hebben ons wel vermaakt.
Vrijdag en zaterdag waren ook twee hele leuke dagen. Vrijdag heb ik samen met Marine de hele middag buiten thee gedronken bij een hele leuke theesalon. Daarna moest ik naar de kerk Dom Bosco want mijn gospelkoor gaf haar concert. We hadden om 19h00 soundcheck en daarna zijn we met de hele groep buiten gaan eten. Vlak voor de voorstelling moest ik met de dirigent Martin meekomen. Hij drukte me een groot blauw met geel gospelgewaad in de handen. Alle solisten moesten er een aan, hartstikke leuk natuurlijk. Dus ik me in dat ding gehesen en op de foto

Het concert begon om 21h00. Er waren twee groepen voor ons, wij moesten vanaf 22h00 zingen. Alex was er en hij heeft het hele concert gefilmd. Ik zal kijken of ik delen ervan op m'n site kan zetten. Het was echt zo'n gaaf concert. Ik moest 2 solo's zingen, O Happy Day en een Afrikaans nummer. Het ging best wel goed. Ik moest O Happy Day zingen samen met een ander meisje en op een gegeven moment ging de hele zaal meedoen. Zo leuk. Het was alleen verschrikkelijk warm in dat gewaad. Komende vrijdag moeten we weer zingen, dan geven we een concert in Nîmes dus daar heb ik erg veel zin in.
Gisteren, zaterdag, ben ik met Alex en Dorota gaan kanoën op de rivier l'Hérault. We begonnen in Saint Martin de Londres en we eindigden in St Guilhem du Désert. Het was zo'n 30 graden buiten, maar op het water was het erg aangenaam, er stond namelijk een stevige wind (wat het kanoën nogal zwaar maakte). De tocht duurde ongeveer 4,5 uur. Onderweg hebben we gepicknickt en gezwommen en we zijn natuurlijk omgeslagen. Alex zat in een kajak en Dorota en ik samen in een kano. Alex sloeg na 5 minuten al om, wij lachen natuurlijk, maar wij sloegen zelf niet zo snel daarna ook om, de stroming was nogal sterk enik lette natuurlijkik niet goed op. Dorota verloor toen haar schoenen maar die vonden we zo'n 10 minuten later verderop weer terug. Om 17.30 zaten we weer in de bus terug naar Montpellier. Thuis toen even onder de douche gesprongen en snel wat gegeten want ik moest weer naar het centrum. Ben speelde namelijk met z'n voormalige bandje in het café Up&Down. We zouden met z'n allen gaan kijken. Het concert was wel tof. De nummers die Ben zong, waren gaaf maar de rest van de muziek was echt herrie. Na het concert hebben we tot 01.00 buiten gezeten, toen vond ik het wel prima en ben naar huis gegaan.
Nu is het zondag. Vanmiddag ga ik naar Ben, gitaarspelen, we gaan namelijk 21 juni samen op straat spelen. Die dag is er overal muziek op straat dus dat lijkt me wel wat. En vanavond is het afscheidsfeestje van Wouter in café La Pleine Lune. Dat wordt vast leuk, er is namelijk een live jazzconcert. Dus nu eerst maar even snel aan het werk, dat moet af en toe ook gebeuren.
Liefs Amarins
Ps hmmmm, tis wel weer een erg lang verhaal geworden hèReacties
veel beter weer dan hier, de laatste dagen, Amarins (zagen we ook wel op het NOS-nieuws)...