AmarinsenFrance.reismee.nl

Meivakantie

Dag lieve allemaal,

Leuke koninginnedag en 5 mei gehad? Ik heb een leuke week achter de rug.

Vorige week donderdag ben ik naar Nederland gegaan. Pappa is namelijk 30 april jarig en hij werd 60, dat kon ik natuurlijk niet missen. Ik had mijn tickets 3 maanden geleden al geboekt. Het mooie was dat pap niet wist dat ik kwam, het was een verrassing.

Donderdag 29 april bracht Marine, een meisje uit m'n klas met wie ik vaak ga eten en naar de bios ga, mij naar het vliegveld. Ik had ook met de bus, de navette, kunnen gaan, maar dan betaal je 5 euro voor 10 min. met de bus, en dat ding rijdt op hele onhandige tijden. Dus ben ik met de auto gegaan. Om 15.15 was op ik op het vliegveld. Daar heb ik 2 uur in de zon zitten studeren. Om 17.00 moest ik naar de gate. Ik had mijn ticket al uitgeprint dus ik kon zo doorlopen. Alleen toen ik door het poortje wilde, ging dat ding af. Wat een lawaai. Dus ik moest 2 keer gefouilleerd worden, laarzen uit, vest uit (sta je daar in je korte zomerrokje), tascontrole etc. Na 10 min. mocht ik pas verder.

De reis verliep prima, ik vloog met Ryan Air. Ik hou alleen niet zo van vliegen, het vliegtuig bewoog echt heel veel. Geef mij maar de trein. Maar ik was wel in 1 uur en 20 min. in Brussel. Daar de bus naar Brussel-Midi gepakt, daar deed de bus een uur over. Om 21.18 zat ik in de trein naar Rotterdam. Vlak voor de Nederlandse grens kwam er een conducteur langs. Hij wilde een van de schuifdeuren van de coupé open doen toen het glas van de deur helemaal uit elkaar spatten en de deur uit z'n voegen viel. 2 mensen die naast de deur zaten schrokken ontzettend,de conducteur daarentegen moestkeihardlachen. Was wel grappig.

In Roosendaal stapte ik uit de trein. Ronald haalde me daar met de auto op. Was echt zo fijn om hem weer te zien!! Samen zijn we toen naar Groningen gereden. Daar lekker een nachtje geslapen en toen vrijdag aan het eind van de ochtend naar Leeuwarden gekacheld met z'n tweeën. Nou, mn vader wist niet wat hem overkwam toen ik ineens in de woonkamer stond. Ronald had de auto een stukje van ons huis vandaan geparkeerd. We zijn toen samen naar mijn huis gelopen, maar ik heb me verstopt achter de heg. Ronald belde aan en mijn vader deed open. Pap was toen al verbaasd dat Ronald nog niet in Montpellier was, maar daar lulde Ronald zich wel uit (ik zat nog steeds half in de heg van de buren). Vervolgens bel ik pap op om hem te feliciteren en maak zelf de voordeur open. Pap hoorde dat niet. Vervolgens liep ik al bellend de woonkamer in, nou, dat was een mooi moment.

Laughing
Van ‘s middags tot 's avonds was het feest, het hele huis was vol. Het was gezellig, maar wel raar om iedereen even snel te zien.

Zaterdag na de koffie aan het eind van de ochtend zijn Ronald en ik naar Delden gereden met de auto (onderweg lekker Hollandse kibbeling gegeten) en vervolgens zijn we met de trein naar Adam gegaan. Daar konden we in de kamer van m'n zus slapen, zondagochtend vertrokken we namelijk samen om 11.16 naar Montpellier. Dat was een lange reis, om 21.30 waren we in Montpellier op mn kamer.

En toen hadden we lekker vier dagen om samen Montpellier onveilig te maken. Het weer zat alleen niet mee. De week voordat ik naar Nederland ging, was het echt elke dag 25 graden en konden we zwemmen in zee. Afgelopen week was het koud en regende het af en toe. Maar een goede oplossing voor als het regent: die Ierse pub in!!!!!. Daar hebben we aardig wat uurtjes doorgebracht. Woensdag zijn we naar een hele mooie dierentuin geweest, un parc sauvage. Het is eigenlijk een groot heuvelachtig park met allemaal wilde dieren, erg leuk. Je kunt er gratis in en je kunter ook gewoon wandelen en hardlopen. Donderdag was het wel erg mooi weer wat dus zorgde voor een mooie laatste dag. 's Avonds zijn we gaan kaasfonduen in het intussen bekende restaurant Aux 2 fondues. We waren aardig teut daarna (we hadden wijn gedronkenuit zo'n biberon)en moesten toen nog 45 minuten terug lopen, erg grappig. En vrijdag ging Ronald jammergenoeg al weer naar huis, de week ging veel te snel voorbij. Was wel even moeilijk hoor. Sta je daar op het station met een trein die langzaam voor je neus wegrijdt terwijl je er op dat moment zelf ook wel graag in wil zitten. Maar ja

Ik moest vrijdagmiddag gewoon naar college (had de colleges de rest van de week gewoon overgeslagen). Die middag was het prachtig weer, ik heb toen na college4 uur in de zon zitten studeren, ik heb maandag en dinsdag namelijk tentamens, bah!!!! On 18.00 ging ik naar huis, we hadden die avond namelijk meidenavond met dresscode: allemaal in een jurkje met hakken aan en mannen zijn niet welkom. Om 20.00 hadden we afgesproken met z'n allen en we hebben toen pancakes gegeten en stroopwafels en suikerbrood (had ik meegenomen). 's Avonds zijn we gaan dansen, alleen lang hebben we niet gedanst want iedereen had zere voeten door de schoenen. We zijn toen met z'n allen naar Alex gegaan, hij woont in het centrum dus lekker dichtbij enhebben daargeslapen. Ik met Alexandra en Aneta in een wijfelaar, nou, van slapen kwam het dus niet echt, maar het was wel gezellig. De wekker ging om 09.00 want iedereen heeft tentamens komede week en iedereen moest studeren. Dus met z'n allen door de stromende regen naar huis (ja, het weer is hier elke dag anders) en aan de studie.

En nu is het zondag, ben nu ook aan het studeren maar ik kan me vandaag niet zo goed concentreren, beetje jammer. Maar ik ga zo nog maar eens een poging wagen. Tot snel.

Liefs Amarins

frans

Lieve Amarins,

Leuk om jouw beleving van m'n verjaardag te lezen...
Sterkte met de laatste loodjes: overmorgen ben je er weer even vanaf (en 't lukt je vast!).
Ben ook benieuwd naar je foto's
Liefs

Elí

Hej Ama!

Was het bij jou ook al zo'n pestweer? Corsica was een ramp: elke dag regen. En dat gaat niet goed samen met aan de rotsjes hangen...hoop dat jij beter weer hebt als je gaat, wanneer ook al weer? En waar ga je eigenlijk heen? Wij wilden een rondreis maken maar zijn vanwege het weer alleen in Bastia, Corte en Ajaccio geweest. En nog even langs Piana gereden (Unesco Werelderfgoed in de buurt van Portu).

Zoubis!

JY

Rins, de kaasfondu is echt goed! Ben jij inmiddels al een vaste klant geworden ;-). Vind ik erg leuk om jou weer te zien in Ne. Heel veel succes de komende weken!

Liefs

Laura T.

Wat een super leuke verassing voor je vader! Voor je vader leuk, maar voor jezelf natuurlijk ook super spannend en leuk om te doen.

Hoop dat je tentamens goed zijn gegaan.

Ik heb inmiddels een nieuwe baan gevonden. Mn contract bij BJZ Utrecht loopt 30 juni af ivm bezuinigingen. Vanaf 1 augustus ga ik aan de slag bij BJZ Zuid-Holland, in Gorinchem, als casemanager. Super veel zin in! Echt de functie die ik graag wilde en kwartier rijden van huis. Ideaal dus!

Nog heel veel plezier en succes daar!

xx Laura