Vakantie!!
Update!! Ja, we zijn weer een weekje verder.
Heb deze week best wel veel leuke dingen gedaan. Even kijken, waar ben ik mijn vorige verhaal mee geëindigd...oja, pannenkoekenavond. Dat was echt heel erg leuk. Ik ben vorige week dinsdag om 21.00 toen naar Alex vertrokken he, op de fiets. Ik dacht, laat ik eens een andere route nemen om de steile weggetjes te vermijden. Nou, dat is goed gelukt, maar ik ben toen nogal verdwaald. Het is toch niet zo slim om zonder kaart in het donker op eigen houtje een nieuwe route uit te zoeken. Maar uiteindelijk kwam ik er wel, 3 kwartierlater (normaal doe ik er 15 min over om bij Alex te komen). Maar weet je, ik was alsnog op tijd, want Fransen komen toch altijd te laat.
Alex had echt super veel pancakes gemaakt, zo lekker. Maar natuurlijk was er eten over, en als er eten over is, ga je er mee experimenteren. Zo hebben we pancakes met nutella, geitenkaas en tomaat gegeten, pancakes met banaan, geitenkaas en honing, wat niet eens zo verkeerd was, en pancakes met tabasco en komkommer, erg interessant. Om 05.00 was alles op, en was iedereen kapot, een erg leuke avond

Ik heb intussen een weekje vakantie, wat wel lekker is want ik moet veel dingen voor school doen. Zo had ik afgelopen vrijdag een presentatie in het Frans over francofonie in Mali, op zich ging het wel goed maar ik was super zenuwachtig; ik moest in m'n eentje voor 7 franse studenten en twee docenten een presentatie houden over een nogal technisch onderwerp, na, das best spannend hoor. Maar het ging wel goed. Deze week heb ik er een essay over getypt, die is nu bijna klaar. Verder ben ik veel met mn scriptie bezig geweest, BEN ER ZO HELEMAAL KLAAR MEE INTUSSEN, bah!! Maar we gaan gewoonrustig verder.
Naja, rustig.....woensdag flipte ik nogal, want mn pc ging kapot. Een of ander oud virus blokkeerde alles, kon er helemaal niks meer mee. En ik wist niet of ik alles wat ik die dag getypt had, wel had opgeslagen op mn stickje (later bleek van wel gelukkig). Dus ik gister naar een computerwinkel ergens aan de andere kant van de stad, deed er 30 minuten over om er te komen, maar het was mooi weer dus ik heb een lekkere fietstocht gemaakt. Een hele aardige mevrouw hielp mij. 's Avonds werd ik gebeld dat het gelukt was en dat de computer het weer deed. Kostte me alleen wel 50 euro

Wat heb ik nog meer gedaan deze week: ik ben zaterdag naar een heel mooi strand geweest met Nordine, Florence en Dorota. Daar hebben we gepicknicked en geslapen, dat was echt heerlijk. Het stikte er alleen van de muggen. Het strand ligt ergens bij de Camargue in de buurt, en als het niet hard waait, zijn er heel erg veel muggen in dit gebied.
Verder ben ik lekker twee keer naar de bios geweest; voor Franse film liefhebbers: l'Arnacoeur en Tout ce qui brille, twee komedies die allebei de moeite waard zijn. Dinsdag ben ik ook de hele dag op pad geweest met Dorota, Florence en Nordine. Florence en Nordine hebben ons met de auto meegenomen de bergen in, naar een heel mooi dorpje, ST Guilhem du désert genaamd. Het was die dag prachtig weer. Ik had echt een vakantiegevoel toen ik op de brug in het stadje een appeltje aan het eten was. De rivier kabbelde onder de brug door en af en toe sprong er een vis uit het water omhoog. Best romantisch...:) 's Middags zij we doorgereden naar Millau, 1,5 uur verderop. Daar staat een bekend gigantisch viaduct (zie foto's). Was mooi om te zien, maar ik hoef er niet weer heen.
Om 16.00reden we terug naar Montpellier, ik moest namelijk om 18.00 in de Opera zijn. We hadden namelijk met koor de generale repetitie voor het grote gospelconcert. Om 20.30 begon het concert. Met zo'n 150 man stonden wie die avond op het podium, we zongen namelijk met twee koren samen. De opera is echt heel groot dus ik voelde me heel erg klein (ookal was ik met hakken aan een van de langste meiden op het podium). Het was wel super tof om daar te zingen, in een zaal voor meer dan 1000 mensen, gaaf niet?!!! Na ons optreden trad Rhoda Scott op, dat was ook een heel mooi optreden, dat mens kan me toch piano spelen, niet normaal. Het concert duurde tot 22.30. Ik was toen echt helemaal op, de hele dag bezig geweest, in de zon gelopen, vervolgens de hele avond gezongen en dan nog 1,5 uur luisteren in een hele warme zaal. Ik was blij toen ik buiten op mn fiets zat en rustig naar huis fietste en nog blijer toen ik in mn bed lag. Heb die nacht heerlijk geslapen!
Het is nu vrijdag middag. Als het goed is gaan we vanavond schaatsen met een aantal, maar je weet het nooit met die fransen, alles wordt altijd op het laatste moment geregeld. Vooral nu bijna alle poolse meiden op vakantie zijn, ben ik benieuwd of er nog wat georganiseerd wordt. Zo nee, na, dan ga ik gewoon salsa dansen

Fijn weekend allemaal.
Liefs Amarins
Ami!!!
Wat maak je toch weer veel mee zeg, ongelofelijk mooi! En met 150 man op een podium, dat was vast een mooie show.
Heb jij die Fransen eens laten zien hoe Friezen hun rondjes op het ijs maken;)
Geniet van de zon!
Kus
lekker hè, zo alles van je afschrijven...
Hoi Amarins,
Het is leuk om al je belevenissen te volgen. Volgens mij is het echt genieten.
Grappig, lopen in de zon, warmte in de zaal en dan "schaatsen". Of was het een afspraak met de Franse slag?
Erie
Ik verbaas me er eerder over dat hij het wel weer doet haha..maar mooi dat de laptop het weer doet...kan jij er gelukkig nog je ding op doen
Volgens mij vermaak jij je wel, Amarins. Super!
Ik heb nog een vraagje voor je: wordt het nummer "Alors on danse" helemaal grijs gedraaid daar in de clubs/bars? http://www.youtube.com/watch?v=J9yzoTHP9HY&feature=related .
Hier klinkt het in elk geval lekker hard uit de speakers :) Kan ik ook weer mijn Frans wat oefenen.
Veel plezier met een geweldige Erasmus-tijd.
Liam