eerste collegeweek zit erop, nu lekker weekend:)
Dag allemaal,
Het leek me weer tijd voor een nieuw verhaaltje.
Het is nu zaterdagavond, dus ik heb lekker weekend. Ben de hele dag op pad geweest: wolle handschoenen gekocht op de markt, want het voelde vandaag aan als -5 graden buiten, buiten op een boeken/cdmarkt lopen neuzen, en 2,5 uur in een heel leuk café gezeten en warme chocolademelk gedronken. Ik hadde roman Chocolat mee, enallemaal folders en boekjes over Montpellier en omgeving, dus ik heb in het café de hele middag gelezen en een hele lijst zitten maken metdingen die ik wil doen/zien. 1,5 A4-tje. Dus dat wordt waarschijnlijk kiezen........moeilijk.
Ben nu net, 22.30, thuis. Ik ben vanavond bij een tof Gospelconcert geweest waarvan de opbrengstnaar Haiti gaat. Er wordt hier in Frankrijk heel veel aandacht aan de ramp besteed. Het is continu op de radioener zijn komende tijd allemaal leuke evenementen waarmee men geld probeert op te halen. Wel goed.
Ik heb dus lekker een relaxete dag gehad. Mag ook wel na zo'n drukke eerste collegeweek. Het was chaotisch, slecht georganiseerd, maar leuk. Ik heb alle dagen van de week vakken, behalve dinsdag, dus dat is wel lekker. Op zich een prima rooster. Ik volg 6 colleges,ik heb er echterdeze week maar vier gehad aangezien twee docenten ziek waren, door het koude weer werdons verteld....softies. Men is ook niks gewend hier.
De colleges zijn leuk. Ikzou in eerste instantiemuziekvakken volgen, maar dat is helaas niet doorgegaan. Dus nu volg ik vakken van de Master Science du Langage, taalwetenschappen.Alle vakkenhebben te maken met het lesgeven van de franse taal en cultuur, wat ik erg leuk vind. De colleges zijn wel pittig; docenten praten erg snel, de stof is niet bepaald makkelijk, bij de meeste vakkenborduurt men namelijk voort op stof uit het eerste semester, en toen was ik er natuurlijk niet. Er wordt ook best veel van je verwacht. Ze zijn hier niet vies van het schrijven van essays dus ik heb er al4 opgekregen :(
Ik hebeen hele maffe docent. Een erg vriendelijke, helegrote man, met een hele grote donkere snor en hele grote donkere wenkbrauwen. Hijpraat heel snel, is nogal filosofisch ingestelden rookt als een ketter. Hij heeft tijdens de les Camus, Sartre, Derrida en natuulijk Freud aangehaald, en dat allemaal in de eerste 50 minuten. Wat is dat toch met die Fransen en filosofen!?
De lessen duren twee uur. Ten minste, dat is de bedoeling. Maar tot nu toe is geen een vak op tijd begonnen. Het ergste was vrijdag: de les moest beginnen om 12.45 en begon pas om 13.25. Ik ben intussen wel gewend aan het feit dat iedereen hier altijd te laat komt, (gister avond ben ik naar een rockcafé geweest waar een Franse band optrad, erg leuk. De band zou half 9 beginnen, om half tien stond ze nog niet op het podium. Die lui konden trouwensecht geen Engels, onverstaanbaar, maar dat ter zijde.) maar dit vond ik wel een beetje apart.
De lokalen zijn nogal rommelig en oud. En de stoelen zijn echt verschrikkelijk. Bij drie vakken hebben we geen tafels, nee, we hebbenkleine, rottige, oude, houten of plastic stoelen, met aan iedere stoelvast een heel klein tafeltjewaarop je je aantekeningen moet maken. Nou, dat is dus bijnaonmogelijk, je hebt echt totaal geen ruimte. Maar alles went. Maandag heb ik les in een gebouw waar ik nog niet eerder les heb gehad, dus misschien is het daar anders.
Maandagavond heb ik ook salsales. Dat was namelijk erg leuk afgelopen week. Allemaal studenten en het niveau ligt hoog, dusdat is wel een uitdaging.Dansen met allemaal kleine Franse mannetjes, grappig:).
Nou, ik denk dat ik nu maar ga slapen.
Bonne nuit.
bisous
Ha Amarins,
Wat maf dat je universiteit zo rommelig is! En dan ook nog van die filosofische teksten in je college...klinkt intensief! Hoe zijn je medestudenten btw? Of is het meer ieder voor zich?
Pas op dat je hun Engels niet gaat overnemen hè. Daar had ik het nog met m'n broertje over, een slecht gevolg van teveel Franse radio luisteren...
Zoubis!
Hey Ama!
Hm, ik word ineens wel weer blij van de kleine klasjes, volgbare docenten en het goede lesmateriaal hier... Maar je bent in Frankrijk, dus wat maakt het allemaal uit:D Wel gaaf dat je zoveel onderneemt! Wie weet kom je in dit tempo wel door het 1,5 A4'tje heen! :)
Fijne week weer en succes met de colleges!
Bouzis!
Over Fransen en filosofie weet Naomi je vast wel meer te vertellen, Amarins. Vorige week zondagochtend op tv een boekbespreking gezien, ook al gewijd aan Franse filosofen (overigens geschreven door een Nederlander). Je moet dus zelf een beetje orde zien te schepppen in die Montpellierse chaos, maar dat lukt je vast wel.
Hier is 't aanhoudend winters weer. Ik ben nèt terug uit Gouda: pakte m'n fototoestel uit...shit, vergeten foto's te maken van oma's nieuwe huis. Houd je dus nog tegoed: zaterdag 20 februari gaan mamma en ik weer naar haar toe. Maar ze is helemaal verhuisd: afgezien van lampen en schilderijen, die nog moeten worden opgehangen, is ze helemaal ingericht en ik heb vandaag meer dan 120 verhuisdozen keurig op een stapel gelegd, zodat ze vanmiddag door de verhuizer weer konden worden opgehaald.
Nou, zing, leer en dans ze verder en geniet...
pappa
Lieve Amarins,
Zojuist je laatste bericht gelezen. Je hebt het op deze manier toch wel druk. Is er op je kamer ook nog ruimte om te studeren? Het huis is erg mooi geworden.Naomi heeft hier vanavond gegeten en je moeder was er ook nog. Die gaat morgen weer naar het hoge Noorden terug.Gisteren zijn alle verhuisdozen weer opgehaald. In totaal hebben je vader en moeder met Hans zo,n 120 dozen uitgepakt. Als ik een beetje ben uitgerust schrijf ik je een brief.
Veel liefs van je oma en ook van je moeder. Tot horens .