AmarinsenFrance.reismee.nl

Aangekomen op bestemming

Lieve allemaal,

Het is intussen maandag 18 januari, heb al twee nachtjes in Montpellier hier op mijn kamer in een hardbed met een heel dun matras (grrrr) geslapen. Vrijdagavond ben ik helemaal bepakt, naar Amsterdam gegaan.Zaterdagochtend ben ik daarvandaan vertrokken met deTGV naar Parijs. Ik vol goede hoop dat ik mijn aansluiting zou halen in Parijs, hd namelijk 45 min. om over te stappen, niet erg veel tijd maar prima te doen. Nou, niet dus, de problemen begonnen al in Rotterdam. De hoge snelheidslijn tussen Rotterdam en Antwerpen lag eruit, moesten we over Rosendaal, nou, dan doe je er zo'n uur langer over. Dus ik miste mijn aansluiting in Parijs. Aangezien ik geen zin had om een nieuw ticket te moeten kopen, heb ik even mijn charmes in de strijd gegooid en een Franse conducteur gevraagd of hij niet iets voor me kon regelen. En ja, hij zetten even een handtekening en een paar krabbeltjes op mn ticket en vertelde me dat ik de eesrtvolgende trein riching Montpellier kon nemen zonder een nieuw ticket te kopen, als ik beloofde dat ik de volgende keer wat meer overstaptijd zou nemen :)

Aangekomen in Parijs, gebeurde er iets vreemds: er werd op mij gespuugd. Ik stond te wachten bij een ticketautomaat op gare du nord om naar gare de lyon te gaan. Ik was aant praten met een nederlands mevrouw. Vervolgens komt er een franseman naar mij toe, beetje een eng figuur, heel stoned of dronken, en begint tegen me aan te duwen omdat hij wat wil zeggen blijkbaar. Ik heel vriendelijk, 'sorry meneer, ik ben even in gesprek.' Spuugt die man vervolgens een dikke klodder op mijn hand, smeerpijp. Dt pikte ik niet dusdat heb ik toen maar even in het frans duidelijk gemaakt. Eikel.

IIG, zaterdagavond 21.30kwam ik aan in Montpellier, enjahoor, het regende. Maar er staan ook allemaal palmbomendus dat maakte het weer goed:) Ik werd opgehaald door mijn huisbaas, erg aardige meneer. Om 22.00 was ik op de plek van bestemmig. Récidence les Cevennes: een beetje een oude, zooierige wijk, maar er zijn wel allemaal leuke marokkanse winkeltjes.Mijn kamer bevindt zich op de tweede verdieping vaneen van deappartementencomplexen. Lidl en buslijnen om de hoek, zo'n 10 min. van het centrum en op de fiets 5 minuten van mijn faculteit. Das dus prima.

Wat ik alleen niet zo prima vond, was het feit dat mijn kamer niet was schoongemaakt toen ik 's avonds aankwam, beetje ranzig. wel een mooie kamer, lekker licht met uitzicht op een parkje, met twee grote ramen die open kunnen. Tis wel een beetje bijlmer-achtig. Daar hangt ook vanalles in bomen en als ik mijn hoofd uitmijn raam steek en naar rechts kijk, hangt er een bh in de boom....vreemd.

Heb nu intussen twee nachtjes geslapen op mn kamer, eerste nacht was erg vreemd, veel rare geluiden en huisgenoten die lawaai maken (heb nu twee huisgenoten ontmoet, wel aardig maar je ziet elkaar nauwelijks, beetje jammer) maar de tweede nacht was al beter. Heb zondag een beetje rondgekeken in mijn wijk en bn toen op goed geluk zonder kaart naar het oude centrum gaan lopen (ging prima, was alleen 3,5 uur onderweg, maar dan kom je wel allemaal mooie gebouwen en parken tegen :)) en ben vervolgens naar de ikea gegaan (het was koopzondag) met de tram. Het openbaar vervoer is hier eg goed geregeld, bussen gaan vaak en de trams ook. De rams zijn heel cool, heel fel gekleurd.

Vandaag allemaal dingen voor school geregeld. Wat een gedoe zeg, Erasmuscontactpersonen die niet komen opdagen waardoor je 1,5 uur aant wachten bent, docenten die niet aanwezig zijn, etc. Maar daar kom ik een andere keer wel op terug. Mijn stukje is intussen een stuk geworden dus eh...wordt vervolgd.

liefs Amarins

RFJW

Hoi Rins,

Leuk zeg, dat je nu eindelijk in Montpellier bent aangekomen. Hou je haaks daar!

Groeten van je broer!

Nelleke

Hoi Rins,
hihi, wat moest ik lachen om die BH! Je hebt wat meegemaakt al in je eerste dagen in Montpellier. De komende dagen wen je vast snel en komt vast alles goed met regelen, bij is het inmiddels ook allemaal goed gekomen.

Edda

Joepie, je bent er!
Heerlijk zeg: rond dwalen en wel zien waar je uit komt!
Succes met het inburgeren in jou nieuwe studentenstad,
Veel plezier!

Titia

Heeey Amarins,
Je maakt wat mee zeg die eerste paar dagen. haha echt ongelovelijk een spugende zwerver, lieve conducteur, bh's in bomen.. Nou dat zien we hier niet dagelijks ;)
Maar wel relaxt dat je nu een beetje gesettelt bent op je kamer. En heel veel succes met het regelen van studie dingen!
Tot skypes,

Kus Titia

Annemarie

Hihi, leuk stukje!

Alors, c'est donc le grand désordre à la fac? Waar heb ik dat eerder gehoord?
Heerlijk hè... Daar sta je dan, je keurig aan afspraken te houden, als "stipte" Nederlander. Ils s'en foutent! Óf je gaat je ergeren, óf je wordt zelf een stuk relaxter :-)

Veel succes met al het geregel!
Amuse-toi et à bientôt, (à Montpellier, j'espère!)

liefs, Annemarie

Lisett

Hey Amarins,

Amuse-toi en France! Ik heb vrienden in Montpellier, dus mocht je met hen willen afspreken..? Mail me maar als je de emailadressen wilt.

Kus Lisett

Laura g

hey!
wat een verhalen al na die eerste dagen zeg!succes met het geregel!(en ook een comfortabeler bed?)
xx Laura g

Femke

Jaja, fijne jongens, die clochards...
Gelukkig helpen blond haar en blauwe ogen dan weer wél heel goed als je wat gedaan moet krijgen van Franse mannen die wél bij hun positieven zijn - of in elk geval niet te ernstig van de wereld (Been there, done that, bought the t-shirt;)

Veel plezier daar, leuk om je stukje te lezen. Ik hoop dat je snel weer wat schrijft!

Femke

PS: je stralende aanwezigheid wordt al gemist in het ACK :(

Jos

HAHA, je schrijft precies als je praat, ik hoor je dit verhaal al echt vertellen! Wat een avonturen al! Hopelijk komen er nog meer...
liefs!

Ilo

Hey!

Beetje laat, maar blij dat je veilig bent aangekomen :) Wel stom dat die kerel op je gespuugd had, wat ontzettend vies idd! Mooi dat ie met zijn mond vol tanden stond toen je dat hem in het Frans even verteld hebt, hihi :)

Heel veel plezier daar, zorg voor een beter bed en dan komt alles goed :)

X

Anton

Hey Amarins!

Je bent al goed op je plaats daar zie ik, mooi kamertje hoor! Heel veel plezier daar en ik wens je een te gekke tijd!

Groetjes!

Laura T.

He Amarins!

Wat leuk dat je nu ook foto's bij je verhaal hebt geplaatst! Ik vind het erg leuk om je verhalen te lezen. Die BH in de boom! Lachen zeg!
Ik vind het zo stoer dat je zo lang in je eentje weggaat! Zet 'm op daar!

x Laura